Cum arată casele sănătoase ale viitorului?

Despre casele în care trăim putem discuta la infinit, dar imi place să cred că un interior sănătos este ceea ce toți ar trebui sa avem ca prim obiectiv. Asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de ultimele tendințe, ci mai degrabă se referă la a gândi casa dintr-o alta perspectivă: cea a inimii.

Casa ta e acolo unde ți-e inima!

Atât de mult mă bucură această afirmație simplă si complexa, deopotriva. Ca sa poti sa iti definesti locuinta ”acasa”  este necesar sa te aduci pe tine „acasa”, mai apoi  sa intelegi unde ti-e pozitionata casa, cum si de ce  faci alegerile cromatice, volumetrice, artistice etc, iar la final cireasa de pe tort este sa ingrijesti mereu ce ai construit.

Cam asa arata o casă sanatoasă.

Câți facem așa? Mult prea puțini.

De ce? Pentru că nu cunoaștem și nu avem acces la aceste informații.

Dacă mergi la un arhitect pentru a-ti face planul casei, vei avea ca scop final al proiectului o locuință în care tu sa locuiești.

Întrebările pe care le primești de obicei sunt: ce fel de design dorești, câte dormitoare, ce stil, etc., dar  prima întrebare pe care un arhitect trebuie să ți-o pună este:

Care sunt calitățile vieții care contează pentru tine și pe care tu le apreciezi și în care tu ai dori să trăiești?

Ar trebui să existe un dialog constant între forma și emoția casei, iar tu ca și beneficiar să poți să  discuți cu arhitectul despre emoția casei, pe care ei o vor materializa pentru tine.

Anumite persoane doresc să se simtă relaxate în casă altele să fie stimulate.

Designul complet al unei case ar trebui să atingă atât complexitatea decorului, cât și complexitatea energiei, ca răspuns la nevoile celui care locuiește în ea.

Vreau să mă relaxez, vreau să fiu creativ, vreau să am energie, vreau să fie liniște, vreau să mă simt calm, etc plus multe alte calități pe care ar trebui să le regăsim în zonele în care noi trăim.

Exista case care sunt gandite din perspective holistice si care raspund diferit nevoilor fiintelor care locuiesc in ele.

Casele Biogeometry , spre exemplu, au o  calitate foarte importantă și anume armonizarea energiei și starea de calm pe care o regăsești în toate zonele casei. Este un dialog permanent între casă și energia acesteia. Acesta are la bază experiența, felul în care intrăm în dialog cu elementele casei, influența pe care o are asupra sănătății noastre, asupra stării de bine, asupra vitalității organismului, sau chiar asupra starii emoționale și psihologice. 

Un arhitect este un sculptor al spațiului, deoarece nu locuiești în pereți ci locuiești în spațiul pe care aceștia îl formează.

Asta înseamnă că un arhitect trebuie să se ocupe de toate „nivelurile sculpturii”, vital, emoțional mental, spiritual.

Rolul unui arhitect este să fie un sculptor al spațiului. Dacă putem denumi acest spațiu drept spațiu ”sacru”, desemnând locul în care o familie sau persoană își desfășoară întreaga activitate, atunci este cu atât mai bine.

 

8 thoughts on “Cum arată casele sănătoase ale viitorului?

  1. altyazili says:

    Hello there. I discovered your site by means of Google at the same time as searching for a similar matter, your website came up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then. Elena Shurwood Preciosa

  2. diziler says:

    These are yummy! Was pleasantly surprised that they were still crispy after being refrigerated. I’d like to boost the flavor. Is there one or more of the ingredients that I could increase without throwing the flavor balance completely off? Or another ingredient I could add? Julia Zane Kuster

  3. torrent says:

    Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & assist different customers like its aided me. Good job. Josi Raynor Kameko

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *