Sănătatea casei și a locuitorilor ei – Cum elimini blocajele emoționale cu ajutorul creativității?

Este ușor să rămâi prins în viața aglomerată de zi cu zi. În momentul în care te deconectezi de la sursa ta de creativitate, de la sinele tău mai înalt, adică din punctul inimii în care trebuie să stai ancorat în fiecare moment, începi să te simți singur și îți pierzi sensul.

Când te simți în siguranță, în aliniere cu tine și cu dorințele tale, gândești din inimă și creativitate ta se deschide.

Îți propun un exercițiu prin care vei înțelege exact ceea ce spun. Imaginează-ți că porți un dialog cu cineva foarte drag care-ți este aproape, care-ți înțelege limbajul, îți cunoaște inima. Gândește-te ce energie simți în acel moment. Acum deschide poarta imaginației și gândește-te că porți același dialog cu cineva lângă care simți o presiune, o nesiguranță, un disconfort și care nu înțelege mereu ceea ce spui și în permanență trebuie să explici. Vorbim despre același discurs în două situații diferite.

În prima situație, simți un flow, o căldură a energiei, care te face să duci mai departe firul gândului tău.  Îți lași inima deschisă la orice vine în acel moment.  A doua situație e când abia aștepți să închei și preferi să stai închis în gândurile tale. Când nu suntem în siguranță, când ne simțim judecați sau neînțeleși, flow-ul nostru creativ se oprește.

Știind aceste lucruri, ne putem maximiza potențialul creativ, prin crearea unor condiții care să ne inspire, care să ne dea un sentiment de siguranță.

Lăsând restricțiile la o parte, manifestarea noastră devine lejeră și adevărată. Un exercițiu creativ care te poate ajuta, având în vedere că nu mereu te poți ridica dintr-o discuție care nu-ți este confortabilă, este să-ți imaginezi un cerc de energie creativ în jurul tău. Acesta te protejează, îți oferă iubire necondiționată atât ție, cât și interlocutorilor tăi, dar și mediului în care trăiești, locului în care muncești. Te simți în siguranță astfel creativitatea nu îți este îngrădită, te poți exprima liber, în iubire.

Când te simți în siguranță creativitatea ta se deschide precum o floare. Inspiră Floarea creativității în fiecare moment pentru a fi tu, necondiționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *